Bănci și Asigurări

Bogdan Neacşu, CEC Bank: Vrem să ne consolidăm pe poziţia 5 pe piaţa bancară

Bogdan Neacşu, CEC Bank: Vrem să ne consolidăm pe...

Autor: Mircea Nica

16.05.2023, 00:07 1610

CEC Bank are ca obiectiv consolidarea pe poziţia 5 pe piaţa bancară, dar o dublare a activelor nu va mai putea fi posibilă pentru că nu poţi tot timpul să creşti cu viteză, trebuie să şi consolidezi poziţia, a spus Bogdan Neacşu, CEO al CEC Bank, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Am mers pe strategia de creştere a cotei de piaţă şi să creştem proporţia capitalului românesc în sistemul bancar, dar evident că nu poţi tot timpul să creşti cu viteză, trebuie să şi consolidezi poziţia. Vrem să ne consolidăm poziţia în piaţă. Dorinţa noastră a fost să ajungem în top 5, ne-am apropiat de acest loc, iar lucrul acesta presupune să consolidăm cota de piaţă la acest nivel. Anul trecut am terminat cu o cotă de piaţă de aproximativ 8,7%, pe locul 6, la martie suntem deja pe locul 5.“

CEC nu va mai avea o creştere atât de accelerată pentru că vrem ca ceea ce am obţinut până acum să stabilizăm şi să ajungem la un nivel de consolidare.

Şeful CEC Bank a spus că a primit un nou mandat de 4 ani ca CEO al CEC Bank în acelaşi timp cu echipa executivă şi cea neexecutivă, carora le expira mandatul în acest an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO