Bănci și Asigurări

Bogdan Neacşu, director general, CEC Bank: Antreprenorii pentru a-şi susţine businessurile au nevoie şi de o componentă de garanţie. Programele Rural Invest, IMM Prod, Garant Construct şi Innovation au garanţia de stat care nu poate fi înlocuită de bănci

Bogdan Neacşu, CEO al CEC Bank:
Faptul că anumite companii multinaţionale vin şi întreabă ce pot să reloce în România, acest lucru îl vor face prin antreprenorii din România pentru că avem acest know-how, avem logistica necesară şi forţa de muncă necesară pentru a putea prelua aceste businessuri.

Bogdan Neacşu, CEO al CEC Bank: Faptul că anumite companii multinaţionale vin şi întreabă ce pot să reloce în România, acest lucru îl vor face prin antreprenorii din România pentru că avem acest know-how, avem logistica necesară şi forţa de muncă necesară pentru a putea prelua aceste businessuri.

Autor: Mircea Nica

08.06.2022, 00:05 321

„După ce a izbucnit conflictul de la graniţa noastră toată lumea se întreabă încotro ne ducem. Este foarte greu să prezicem cât va fi dobânda la lei, cursul sau cât va fi euro, dar ce am observat în rândul antreprenorilor este că mai degrabă îşi pun problema cum îşi vor duce businessul mai departe. Există oportunităţi, există lucruri pe care le putem adapta pentru a fi mai eficienţi“, susţine şeful CEC Bank.

Programele Rural Invest, IMM Prod, Garant Construct şi Innovation au o componentă similară şi anume garanţia de stat, care nu poate fi înlocuită de către bănci, de aceea suntem în discuţii să găsim alte tipuri de programe sau să ajustăm progra­mele existente pentru a răspunde contextului actual, a spus Bogdan Neacşu, director general al CEC Bank, în cadrul Conferinţei ZF Investiţi în România, organizată la Timişoara.

„Ce am observat este că antreprenorii pentru a-şi susţine businessurile sau componenta investiţională au nevoie şi de o componentă de garanţie. Indiferent că se cheamă COVID sau conflict armat, evident că pentru a dezvolta această ramură a antreprenoriatului ai nevoie să susţii cumva din spate aceste lucruri“, a explicat Bogdan Neacşu.

El a mai adăugat că printre componentele majore care definesc economia românească se regăsesc Programul Naţional de Restructurare şi Rezilienţă (PNRR) şi fondurile europene pentru că au o componentă foarte mare nerambursabilă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO