• Leu / EUR4.9024
  • Leu / GBP5.4966
  • Leu / USD4.4632
Bănci și Asigurări

Bogdan Neacşu, directorul general al CEC Bank: Sistemul bancar din România este mai solid ca niciodată. Deşi România a trecut prin două episoade destul de complexe, noi am dovedit foarte mare rezilienţă şi populaţia a ştiut să răspundă acestor episoade fără să intre în panică agresivă

Bogdan Neacşu, directorul general al CEC Bank: Sistemul bancar din România este mai solid ca niciodată. Deşi România a trecut prin două episoade destul de complexe, noi am dovedit foarte mare rezilienţă şi populaţia a ştiut să răspundă acestor episoade fără să intre în panică agresivă

Autor: Răzvan Botea

09.05.2022, 18:04 141

Sistemul bancar din România este mai solid ca niciodată, a spus Bogdan Neacşu, directorul general al CEC Bank, la conferinţa ZF Investiţi în România, organizată la Sibiu cu sprijinul CEC Bank.

„Sistemul bancar din România este mai solid ca niciodată. Vorbim de o solvabilitate de peste 22%, de o lichiditate impresionantă, pe care o plasăm în diferite instrumente. Observăm că, deşi România a trecut prin două episoade destul de complexe, noi am dovedit foarte mare rezilienţă şi populaţia a ştiut să răspundă acestor episoade fără să intre în panică agresivă.”

Ce a mai spus Bogdan Neacşu:

De doi ani economia României dă dovadă de foarte multă rezilienţă şi continuă adaptarea. Asta înseamnă că, la rândul vostru, voi vă mobilizaţi şi reuşiţi să faceţi faţă acestor lucruri, fără să avem un manual de bune practici sau un set de reguli pe care să le aplicăm şi să mergem mai departe. Căutăm fiecare dintre noi soluţii pentru a ne duce businessului mai departe şi a căuta oportunităţi în acest context.

Sistemul bancar din România este mai solid ca niciodată. Vorbim de o solvabilitate de peste 22%, de o lichiditate impresionantă, pe care o plasăm în diferite instrumente. Observăm că, deşi România a trecut prin două episoade destul de complexe, noi am dovedit foarte mare rezilienţă şi populaţia a ştiut să răspundă acestor episoade fără să intre în panică agresivă.

Îndemnul pentru perioada următoare este să fim foarte raţionali şi foarte pragmatici cu ceea ce urmează să facem, atât în viaţa personală, cât şi maniera în care conducem businessurile. Vedem cum reuşim să căutăm diferite oportunităţi. Mă bucură faptul că văd antreprenorii noştri care caută din tot acest context şi oportunităţile care pot fi speculate în sensul pozitiv al cuvântului.

Ca bancă, căutăm să încurajăm antreprenorii ca, acolo unde segmentele se dovedesc a fi fiabile, să îşi asume riscuri suplimentare, dar într-o manieră prudentă.

Vedem o reprezentare impresionantă a aproape tuturor segmentelor prezente în judeţul Sibiu. Ne atrage foarte mult maniera în care s-a dezvoltat în ultimii an. Încă din 2008-2009 aş putea spune că este judeţul care are cea mai mică rată a şomajului, care spune foarte mult: are oameni foarte bine pregătiţi, industriile prezente sunt bine reprezentate şi antreprenorii au găsit nişele prin care să-şi ducă businessul mai departe.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9024
Diferență: -0,2523
Ieri: 4.9148
Azi: 4.4632
Diferență: -1,1517
Ieri: 4.5152
Azi: 5.4966
Diferență: -1,2078
Ieri: 5.5638
Azi: 4.9026
Diferență: -0,4831
Ieri: 4.9264