Bănci și Asigurări

Bogdan Neacşu, preşedintele ARB: Măsura de amânare la plată a ratelor nu este un subiect nou. Au fost discuţii cu reprezentanţii guvernului, Ministerului de Finanţe, BNR şi ai băncilor pe marginea necesităţii şi eficienţei acestei măsuri

Bogdan Neacşu, preşedintele ARB: Măsura de amânare la...

Autor: Mircea Nica

25.05.2022, 18:44 81

Sistemul bancar participă alături de Guvern, Ministerul Finanţelor şi BNR pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru clienţii, dar în acelaţi timp măsurile trebuie să îină seama de context şi de potenţialele consecinţe, a spus Bogdan Neacşu, preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), pentru ZF.

“Măsura de amânare la plată a ratelor nu este un subiect nou. Au fost discuţii cu reprezentanţii guvernului, Ministerului de Finanţe, BNR şi ai băncilor pe marginea necesităţii şi eficienţei acestei măsuri.  Sistemul bancar a spus foarte clar că participă alături de Guvern, Ministerul Finanţelor şi BNR pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru clienţii care întâmpină dificultăţi în rambursarea ratelor. Şi facem deja acest lucru”, a explicat Bogdan Neacşu.

În acelaşi timp, preşedintele ARB a mai adăugat că măsurile ar trebui să ţină seama de context şi de potenţialele consecinţe.

“Aşa cum ştiţi, în economie nu există soluţii panaceu, iar măsurile ar trebui să ţină seama de context şi de potenţialele consecinţe. Dacă la începutul pandemiei, o parte însemnată a populaţiei şi din sectorul companiilor a fost afectată de măsuri de suspendare temporară a activităţii, contextul actual este diferit şi nu suntem în faţa unui blocaj economic general. Provocările vin mai degrabă din sfera creşterii inflaţiei şi a cheltuielilor care afectează în mod diferit anumite persoane şi sectoare economice.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO