Bănci și Asigurări

Bogdan Roşu, preşedinte al ARF: Factoringul şi-a demonstrat eficienţa ca alternativă la produsele standard de creditare pe termen scurt

Bogdan Roşu, preşedinte al ARF: Factoringul şi-a...

Autor: Mircea Nica

29.09.2022, 00:05 312

♦ În S1/2022, piaţa de factoring a ajuns la 3,68 mld. euro, în creştere cu 31,6% faţă de S1/2021.

Factoringul rămâne unul din produsele de finanţare de bază la care ape­lează companii din toate dome­niile de activitate, în contextul econo­mic actual şi având în vedere situaţia geopolitică curentă, a transmis Bogdan Roşu, preşedinte al Asocia­ţiei Române de Factoring (ARF).

În primul semestru (S1) din 2022, piaţa de factoring a ajuns la 3,68 miliarde de euro, consemnând un avans de 31,6% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cel mai bine reprezentat sector de activitate în cadrul tranzacţiilor interne este, din nou, FMCG (Fast mover consumer Goods, adică bunuri de larg consum - n.red.), cu o pondere de 19,5% si un volum total de 592,5 milioane de euro, urmat de domeniul intitulat generic „metale, chimicale, apă, reciclare“, cu o valoare totala a creanţelor cesionate de 527 milioane de euro şi o pondere de 17% în total piaţă.

„Pe lângă valoarea adăugată pe care o aduce în perioade de incertitudine, factoringul şi-a demonstrat eficienţa ca alternativă la produsele standard de creditare pe termen scurt, în ultimii zece ani înregistrând creşteri importante. Asta arată că piaţa l-a asimilat şi i-a înţeles pe deplin beneficiile. Creşterea înregistrată în prima jumătate a anului are la bază mai mulţi vectori, care ţin atât de creşterea economică înregistrată de România în domenii care se finanţeaza prin factoring, dar şi de ascensiunea inflaţiei, care a crescut preţurile mărfurilor şi serviciilor tranzacţionate şi, implicit, valoarea creanţelor gestionate prin factoring”, a mai transmis Bogdan Roşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO