Bănci și Asigurări

Bogdan Roşu, preşedinte al ARF: Factoringul şi-a demonstrat eficienţa ca alternativă la produsele standard de creditare pe termen scurt

Bogdan Roşu, preşedinte al ARF: Factoringul şi-a...

Autor: Mircea Nica

29.09.2022, 00:05 315

♦ În S1/2022, piaţa de factoring a ajuns la 3,68 mld. euro, în creştere cu 31,6% faţă de S1/2021.

Factoringul rămâne unul din produsele de finanţare de bază la care ape­lează companii din toate dome­niile de activitate, în contextul econo­mic actual şi având în vedere situaţia geopolitică curentă, a transmis Bogdan Roşu, preşedinte al Asocia­ţiei Române de Factoring (ARF).

În primul semestru (S1) din 2022, piaţa de factoring a ajuns la 3,68 miliarde de euro, consemnând un avans de 31,6% faţă de perioada similară a anului trecut.

Cel mai bine reprezentat sector de activitate în cadrul tranzacţiilor interne este, din nou, FMCG (Fast mover consumer Goods, adică bunuri de larg consum - n.red.), cu o pondere de 19,5% si un volum total de 592,5 milioane de euro, urmat de domeniul intitulat generic „metale, chimicale, apă, reciclare“, cu o valoare totala a creanţelor cesionate de 527 milioane de euro şi o pondere de 17% în total piaţă.

„Pe lângă valoarea adăugată pe care o aduce în perioade de incertitudine, factoringul şi-a demonstrat eficienţa ca alternativă la produsele standard de creditare pe termen scurt, în ultimii zece ani înregistrând creşteri importante. Asta arată că piaţa l-a asimilat şi i-a înţeles pe deplin beneficiile. Creşterea înregistrată în prima jumătate a anului are la bază mai mulţi vectori, care ţin atât de creşterea economică înregistrată de România în domenii care se finanţeaza prin factoring, dar şi de ascensiunea inflaţiei, care a crescut preţurile mărfurilor şi serviciilor tranzacţionate şi, implicit, valoarea creanţelor gestionate prin factoring”, a mai transmis Bogdan Roşu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO