Bănci și Asigurări

Bogdan Spuză, fost bancher la BNP Personal Finance, a fost numit de OTP Bank la conducerea subsidiarei din Republica Moldova. “Ne vom axa prioritar pe transformarea digitală, dezvoltarea intermedierii financiare şi susţinerea economiei locale”

Bogdan Spuză, fost bancher la BNP Personal Finance, a...

Autor: Cristina Bellu

18.01.2022, 09:45 334

OTP Bank, cel mai mare grup bancar din Ungaria prezent şi pe piaţa din România, l-a desemnat pe  Bogdan Spuză  la conducerea subsidiarei din Republica Moldova, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii băncii într-un anunţ postat pe site-ul instituţiei.

El va fi responsabil de realizarea şi implementarea noilor strategii în contextul schimbărilor tehnologice, de reglementare şi comportament de consum în piaţă.

“În data de 10 ianuarie 2022 Consiliul Băncii a aprobat candidatura lui Bogdan Spuză în calitate de CEO al Comitetului Executiv al OTP Bank Moldova, care va deveni preşedintele băncii după aprobarea de către Banca Naţională a Moldovei”.

Anterior numirii, Bogdan Spuză  a deţinut rolul de Head of Strategy în cadrul BNP Personal Finance, sucursala de la Bucureşti a gigantului francez BNP Paribas.

„ Ne vom axa prioritar pe transformarea digitală, dezvoltarea intermedierii financiare şi susţinerea economiei locale aplicând experienţa internaţională a Grupului OTP în Moldova. În 2022 ne propunem să fortificăm imaginea băncii, vom continua să investim în creşterea profesională a angajaţilor, la fel ne dorim o dezvoltare durabilă, constantă, care este aliniată tendinţelor globale majore.” spune Bogdan Spuză, noul CEO desemnat al Comitetului Executiv OTP Bank.

Maghiarii de la OTP Bank au intrat pe piaţa din Moldova în 2019, când au preluat de la Groupe Société Générale un pachet de 96,6% din Mobiasbanca, marcând astfel începutul unui nou capitol în istoria băncii, cu o viziune accentuată de dezvoltare.

În urma Adunării Generale a Acţionarilor din 13 mai 2021, s-a decis schimbarea numelui băncii în OTP Bank S.A., care a intrat în vigoare la 17 iunie 2021, mai arată datele de pe site-ul instituţiei financiare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO