Bănci și Asigurări

​BRD a acordat o finanţare de 52,5 mil.lei companiei Construcţii Erbaşu pentru noul stadion Steaua

​BRD a acordat o finanţare de 52,5 mil.lei companiei...

Autor: Roxana Rosu

27.08.2020, 14:59 333

BRD Groupe Société Générale a acordat o finanţare de 52,5 miliaone lei companiei Construcţii Erbaşu, în calitate de lider al Asocierii Construcţii Erbaşu-Concelex-Terra Gaz Construct, pentru realizarea lucrărilor de construcţie a noului stadion Steaua din Bucureşti.

Facilitatea de credit are două componente, una de finanţare revolving a cheltuielilor de execuţie, ce a înregistrat în intervalul martie 2019 – august 2020 utilizări cumulate în cuantum de 142,4 milioane lei, dar şi una de garantare a obligaţiilor asumate prin contractul de lucrări, cu o utilizare în valoare de 10,9 milioane lei.

Proiectul este realizat în contextul găzduirii a patru meciuri de fotbal în cadrul EURO 2020 (trei în faza grupelor şi unul în optimi), ce urmează a se disputa pe Arena Naţională în vara anului 2021, stadionul Steaua având ca destinaţie desfăşurarea antrenamentelor premergătoare acestor partide.

Noua arenă, cu o capacitate de 31.254 locuri, şi o suprafaţă construită de 82.000 mp îndeplineşte criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiţii sportive pentru nivelul de clasificare din care face parte, putând găzdui şi competitii sportive de rugby.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO