Bănci și Asigurări

BRD a acordat un credit de 16 mil. euro companiei de panificaţie GoodMills România

BRD a acordat un credit de 16 mil. euro companiei de...

Autor: Ana Maria Petcana, Liviu Popescu

31.03.2015, 00:00 163
BRD, a doua bancă locală după active, a acordat un credit de 16 milioane de euro (70 mil. lei) companiei de morărit şi panificaţie GoodMills România (fosta Titan). Pentru acest împrumut firma va garanta cu imobile din Bucureşti şi Târgu- Mureş, conturi curente deschise la BRD, stocuri şi cu creanţe rezultate din contractele încheiate cu clienţi ai firmei. „Din valoarea de 16 milioane euro, la opţiunea Societăţii, suma de 3 milioane euro poate fi utilizată pentru emiterea unor scrisori de garanţii bancare cu posibilitatea de activare la momentul cererii", potrivit unei hotărâri a acţionarilor companiei. De asemenea, compania va prelungi facilitatea de credit în valoare de 13 milioane euro acordată de Alpha Bank. Compania este controlată indirect de grupul financiar Raiffeisen, prin Goodmills Group. Acţionarul majoritar al producătorului de morărit şi panificaţie a delistat compania de la Bursa de Valori Bucureşti în ianuarie anul trecut.

Fosta fabrică Titan a preluat denumirea de GoodMills în octombrie 2014. GoodMills Group are sediul central în Viena, are operaţiuni în 7 state şi vânzări anuale de aproape un miliard de euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO