Bănci și Asigurări

BRD a raportat un profit de 380 mil. lei pentru primele nouă luni. Rezultatul în T3, 110 mil. lei

BRD a raportat un profit de 380 mil. lei pentru primele...

Autor: Liviu Popescu

06.11.2015, 00:08 629

Reducerea cheltuielilor cu provizioanele a ajutat BRD să-şi consolideze profitul. Veniturile obţinute din dobânzi au continuat să scadă.

Grupul BRD, care include a doua bancă locală după active, a obţinut un profit net de 380 mil. lei (echivalentul a 86 mil. euro) în primele nouă luni, comparativ cu un rezultat de 38 mil. lei (8,6 mil. euro) în aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul reducerii cu 54% a cheltuielilor cu provizioanele de risc.

Veniturile obţinute din dobânzi au continuat să scadă ca urmare a erodării portofoliului de credite.

Veniturile operaţionale s-au ridicat la 1,8 mld. lei, în scădere cu aproximativ 100 mil. lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cheltuielile operaţionale au coborât la aproximativ 900.000 de lei.

„Venitul net bancar a scăzut faţă de primele nouă luni din 2014, deoarece marja netă a fost afectată negativ de ratele de dobândă mici din piaţă, venitul net din comisioane a fost impactat de anularea sau reducerea unor comisioa­ne pentru clienţii persoane fizice, şi ca urmare a unui efect de bază nefavorabil (venituri nerecurente din servicii de finanţare corporative înregistrate în iulie 2014)“, potrivit informaţiilor transmise de BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO