Bănci și Asigurări

BRD contribuie cu 8% la creditele diviziei internaţionale a grupului francez Société Générale şi are 13% din depozite

BRD contribuie cu 8% la creditele diviziei...

Autor: Claudia Medrega

10.03.2016, 00:06 471
BRD-SocGen, a doua bancă din piaţa românească după active, a raportat pentru anul trecut un sold al creditelor de 6,1 miliarde de euro, reprezentând 7,8% din totalul împrumuturilor acordate la nivelul diviziei internaţionale a grupului francez Société Générale.
 
Depozitele BRD-SocGen au urcat la 9,1 mld. euro, reprezentând 12,8% din totalul economisirilor pe aceeaşi componentă.
 
Soldul creditelor nete acordate de BRD a scăzut anul trecut cu 0,6%, la circa 26 mld. lei, creşteri fiind înregistrate pe retail şi clienţi mari corporativi, segment unde BRD are o cotă de piaţă importantă. Soldul creditelor nete pentru marii clienţi corporativi a crescut cu 9,2%.
 
În România, banca cu acţionariat francez are o cotă de piaţă de 12,1% din total credite acordate populaţiei şi companiilor.
 
Volumul creditelor noi acordate persoanelor fizice a ajuns anul trecut la 5 mld. lei, în creştere cu aproape 22% faţă de 2014. BRD a înregistrat o creştere a numărului de clienţi activi persoane fizice cu 14.000, până la 2,1 milioane ca urmare a unei activităţi comerciale dinamice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Power Summit’24
AFACERI DE LA ZERO