Bănci și Asigurări

BRD finanţează fermierii: Banca dă în avans 90% din valoarea subvenţiei pe care fermierii o au de încasat de la APIA în campania 2021

BRD finanţează fermierii: Banca dă în avans 90% din...

Autor: Cristina Bellu

23.03.2021, 12:40 451

BRD a semnat cu APIA şi FGCR Convenţia de lucru privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemelor de sprijin implementate de APIA în campania 2021.

Astfel, printr-un flux de lucru simplificat, banca le oferă fermierilor posibilitatea obţinerii în avans a 90% din valoarea subvenţiei de încasat de la APIA, creditul fiind pus la dispoziţie după prezentarea adeverinţei de înregistrare fermier, fie fizic de către client, fie electronic, prin intermediul centrelor judeţene APIA, arată datele transmise de reprezentanţii BRD.

Dintre schemele de sprijin implementate de APIA în campania 2021 fac parte schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS); plată redistributivă; plată pentru înverzire; Măsuri de mediu şi climă (Măsura 10 – Agro-mediu şi climă; Măsura 11 – Agricultură ecologică; Măsura 13 – Plăţi pentru suprafeţe care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice).

Anual, în conturile curente deschise la BRD, încasează subvenţii APIA peste 100.000 de fermieri. Valoarea totală a creditelor de prefinanţare a subvenţiilor APIA puse la dispoziţia fermierilor de către BRD în campania 2020 a fost de 280 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO