Bănci și Asigurări

BRD isi pregateste portofoliul pentru vacanta de vara

08.06.2004, 00:00 20

Clientii bancii pot obtine de acum credite in valuta pentru vacantele in strainatate care se vireaza direct pe cardurile BRD MasterCard in euro (produs lansat ieri) si BRD Visa Classic in dolari.
Creditul se acorda pe o perioda de maxim 12 luni, in euro sau dolari, in functie de moneda contului de card in care va fi virat. Dobanda este de 9,5% pe an, variabila, creditul putand fi rambursat in rate egale sau descrescatoare. Se pot obtine imprumuturi intre 125 euro sau 150 dolari si maxim 2.000 de euro sau dolari.
Pentru a avea acces la acest tip de credit, solicitantul trebuie sa faca dovada unui venit minim net pe familie de 300 euro pe luna. Odata aprobat, creditul se vireaza direct in contul cardului de debit in valuta al solicitantului.
Adresat in principal clientilor persoane fizice care calatoresc in strainatate si au nevoie de servicii de asistenta si asigurare pe parcursul calatoriilor, noul card de debit BRD MasterCard in euro se emite, ca si cardul deja existent Visa Classic in dolari, doar pe baza prezentarii unui act de identitate, fara documente justificative pentru veniturile realizate de solicitant.
In cazul platii cu cardul a cheltuielilor de calatorie, posesorii beneficiaza de servicii de asigurare si asistenta precum asigurarea medicala obligatorie, pana la 20.000 euro si asigurarea de deces si invaliditate din accident, pana la o valoare de 10.000 euro. Printre serviciile de urgenta atasate celor doua carduri se numara asistenta telefonica, inlocuirea cardului in cazul pierderii sau a furtului acestuia sau avansul de fonduri in eventualitatea pierderii sau a furtului cardului.
BRD - SocGen a emis peste 900.000 de carduri si opereaza o retea de 372 de bancomate. Banca are instalate la comercianti.peste 2.800 de POS-uri. liviu.chiru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO