Bănci și Asigurări

BRD a obţinut profit de 886 mil. lei în 9 luni/2021, în creştere cu 23,3%. François Bloch, CEO: Într-un context macroeconomic în îmbunătăţire, dar încă volatil, activitatea noastră a accelerat. Creşterea profitului BRD a fost influenţată de eliberarea netă de provizioane, adică trecerea pe venituri, şi de activitatea comercială dinamică în urma creşterii creditării

François Bloch, CEO al BRD: BRD îşi reafirmă angajamentul faţă de un parteneriat pe termen lung cu clienţii săi şi rămâne un actor de încredere al economiei româneşti.

François Bloch, CEO al BRD: BRD îşi reafirmă angajamentul faţă de un parteneriat pe termen lung cu clienţii săi şi rămâne un actor de încredere al economiei româneşti.

Autor: Claudia Medrega

05.11.2021, 00:07 420

♦ Producţia de credite pentru persoane fizice a avut o creştere de aproape 50% faţă de 9 luni/2020, iar finanţarea companiilor a crescut cu 19%, după cum spune François Bloch, şeful BRD-SocGen.

BRD-SocGen, a treia ban­că de pe piaţa locală după active, a reuşit să ob­ţină în primele nouă luni din 2021 un profit net de 886 mil. lei, în creştere cu 23,3% faţă de rezultatul din acceaşi perioadă din 2020, perioadă marcată de debutul crizei COVID-19, ascen­siu­nea câştigului din acest an fiind in­fluenţată atât de costul riscului po­zitiv, cât şi de avansul creditării.

„Bazându-se pe o activitate co­mercială în expansiune, BRD a înre­gistrat în primele nouă luni ale anu­lui 2021 o performanţ+ finan­cia­r+ solidă. Produsul net bancar a crescut, impul­sio­nat de veniturile din comi­sioane, în timp ce datorită activităţii comer­ciale foarte dinamice, venitul net din do­bânzi a afişat o rezistenţă solidă la scă­derea importantă a ratelor de pia­ţă. Gestionarea costu­ri­lor a rămas în cen­trul atenţiei, în timp ce am con­ti­nuat să investim şi să realizăm trans­for­ma­rea digitală. Efectele cumulate ale re­ve­nirii eco­no­mice şi ale recu­pe­ră­rilor con­tinue din portofoliul ne­per­for­mant s-au tradus prin reluări ne­te ale costului riscului“, a declarat François Bloch, CEO al BRD-SocGen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO