Bănci și Asigurări

BRD raportează pentru T1/2020 un profit net de 233 mil. lei, în scădere cu 19%, la venituri de 721 mil. lei. Creditele şi activele, în creştere

BRD raportează pentru T1/2020 un profit net de 233 mil....

Autor: Claudia Medrega

07.05.2020, 00:08 1150

♦ François Bloch, şeful BRD: Banca întâmpină această perioadă problematică pentru economie cu un profil foarte solid. BRD se bazează pe poziţii puternice de lichiditate şi capital. Aceste elemente îi permit băncii să îşi susţină clienţii într-o perioadă dificilă şi să rămână angajată în a-şi juca rolul esenţial în finanţarea economiei.

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a obţ­i­nut în primul trimestru (T1) din acest an un profit net de 233 mil. lei, în scădere cu 19,3% faţă de câştigul raportat pentru aceeaşi perioadă din 2019.

Rezultatul a fost afectat în principal de costul negativ al riscului, după ce în 2019 banca elibera provizioane, în timp ce venitul net a scăzut în T1/2020 cu doar 3,1%.

„În primele trei luni ale anului, BRD a avut o dezvoltare comercială dinamică. Banca a înregistrat o activitate robustă pe toa­te segmentele, cu o creştere continuă a cre­di­tării, susţinută de finanţarea com­pa­niilor, atragere susţinută de depozite şi utilizare în creştere a canalelor digitale. Chiar dacă, în contextul economic generat de pandemia COVID-19, profitabilitatea a fost redusă de costul negativ al riscului, perfor­man­ţa operaţională a rămas solidă“, a declarat François Bloch, directorul general al BRD-SocGen.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO