Bănci și Asigurări

BRD renunţă la comisioanele pentru interogarea soldului la ATM şi pentru încasările intrabancare

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Liviu Popescu

10.11.2014, 00:00 1877

BRD a eliminat săptămâna trecută comisionul perceput pentru interogarea soldului la bancomatele în reţeaua proprie, care era de 0,5 euro (echivalentul a 2,2 lei) anterior şi reprezenta cea mai mare taxă pentru o astfel de operaţiune a unei bănci locale. Banca a decis să elimine şi comisionul pentru încasările intrabancare (virament într-un cont BRD provenit dintr-un alt cont BRD), cât şi comisioanele pentru transferurile între conturile proprii deschise la BRD.

Anterior, banca percepea un comision pentru încasări intrabancare de 2 lei, iar taxele pentru transferuri între conturi proprii variau între 3 şi 10 lei pe operaţiune în funcţie de valoarea transferului. ZF a scris de mai multe ori despre comisioanele bizare, care nu sunt justificate de un cost direct al băncii, percepute de bancheri în încercarea de a compensa veniturile slabe din activitatea de creditare.

WikiZF: Profilul companieiBRD

De anul viitor, comisionul perceput pentru încasările interbancare (sume provenite dintr-un cont deschis la o altă bancă) va fi de 4 lei pe operaţiune indiferent de suma transferată. În prezent, taxa pentru încasări interbancare variază între 3 şi 10 lei în funcţie de sumă. Plăţile intrabancare în lei la ghişeu sunt taxate în prezent cu un comision care variează între 3 lei şi 10 lei în funcţie de sumă, însă de la începutul anului viitor, taxa va fi de 7 lei pe operaţiune indiferent de sumă.

Totodată, dobânda aferentă contului curent va fi redusă de la 0,1% la 0% din ianuarie 2015, iar taxele pentru utilizarea serviciilor BRD vor fi convertite în lei. De exemplu, în prezent utilizarea serviciului de internet banking este taxată cu 1 euro pe lună, iar dispozitivul token, inclusiv înlocuirea, cu 5 euro. Din ianuarie, taxele respective vor fi de 4,5 lei pe lună, respectiv 20 lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO