BRD a eliminat săptămâna trecută comisionul perceput pentru interogarea soldului la bancomatele în reţeaua proprie, care era de 0,5 euro (echivalentul a 2,2 lei) anterior şi reprezenta cea mai mare taxă pentru o astfel de operaţiune a unei bănci locale. Banca a decis să elimine şi comisionul pentru încasările intrabancare (virament într-un cont BRD provenit dintr-un alt cont BRD), cât şi comisioanele pentru transferurile între conturile proprii deschise la BRD.
Anterior, banca percepea un comision pentru încasări intrabancare de 2 lei, iar taxele pentru transferuri între conturi proprii variau între 3 şi 10 lei pe operaţiune în funcţie de valoarea transferului. ZF a scris de mai multe ori despre comisioanele bizare, care nu sunt justificate de un cost direct al băncii, percepute de bancheri în încercarea de a compensa veniturile slabe din activitatea de creditare.
WikiZF: Profilul companieiBRD
De anul viitor, comisionul perceput pentru încasările interbancare (sume provenite dintr-un cont deschis la o altă bancă) va fi de 4 lei pe operaţiune indiferent de suma transferată. În prezent, taxa pentru încasări interbancare variază între 3 şi 10 lei în funcţie de sumă. Plăţile intrabancare în lei la ghişeu sunt taxate în prezent cu un comision care variează între 3 lei şi 10 lei în funcţie de sumă, însă de la începutul anului viitor, taxa va fi de 7 lei pe operaţiune indiferent de sumă.
Totodată, dobânda aferentă contului curent va fi redusă de la 0,1% la 0% din ianuarie 2015, iar taxele pentru utilizarea serviciilor BRD vor fi convertite în lei. De exemplu, în prezent utilizarea serviciului de internet banking este taxată cu 1 euro pe lună, iar dispozitivul token, inclusiv înlocuirea, cu 5 euro. Din ianuarie, taxele respective vor fi de 4,5 lei pe lună, respectiv 20 lei.