Bănci și Asigurări

BRD şi-a dublat profitul la 750 mil. lei după ce a eliberat provizioane de 270 mil. lei în primul semestru 2017

François Bloch, director general al BRD

François Bloch, director general al BRD

Autor: Anelis Baciu

03.08.2017, 00:07 822

BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă locală după active, a înregistrat în prima jumătate a acestui an un profit net de 750 mi­lioane de lei, de aproa­pe două ori mai mare decât câştigul rapor­tat în ace­eaşi perioadă a anului trecut.

Câştigul bun rapor­tat de BRD este în mare par­te rezultatul elibe­ră­rii unor provizioane în valoa­re de 270 milioane de lei ca urmare a recu­noaş­terii unor despăgubiri din asi­gu­rări, recuperări  din por­tofoliul corporate ne­perfor­mant şi câşti­gului din vânzarea de por­to­folii de credite ne­per­for­mante. În con­diţiile în care se exclude im­pac­tul eli­berării de provizioane, profitul BRD din primul semestru din acest an este cu circa 26% mai mare decât câştigul ra­portat în aceeaşi pe­rioadă a anului trecut.

„BRD a obţinut o perfor­manţă foarte solidă în prima jumătate a anului 2017, mar­cată de rezultate financiare ro­buste, o îmbunătăţire semnifi­ca­tivă a profilului de risc şi continuarea creşterii activităţii comerciale. Continuăm să investim în oferta digitală, me­nită să îmbună­tă­ţească ex­perienţa bancară a clienţilor noştri“, a afirmat François Bloch, director general al BRD.

Grupul BRD-SocGen a încheiat primul semestru cu active de 52,8 miliarde de lei, din care 51,5 miliarde de lei sunt aferente băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO