Bănci și Asigurări

BRD SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a raportat un profit record pentru anul trecut, de 1,54 mld. lei, în creştere cu 12%. François Bloch, şeful BRD: ”Dacă măsurile fiscale introduse prin OUG 114 se vor confirma, consecinţele pentru economia românească vor fi clar negative”

BRD SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după...

Autor: Cristina Bellu

07.02.2019, 08:12 2402

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a raportat pentru 2018 un profit net de 1,54 mld lei, în creştere cu 12% faţă de câştigul raportat în 2017, când profitul net a ajuns la 1,38 mld. lei, fiind considerat cel mai bun rezultat anual al băncii.

“În 2018, Grupul BRD a obţinut rezultate financiare solide, care reflectă dinamica robustă pe plan comercial şi performanţa operaţională foarte puternică. Creşterea a fost impulsionată de avansul creditelor şi depozitelor pe segmentul retail, finanţări în creştere pe segmentul companiilor şi număr mai mare de tranzacţii. Pe viitor, însă, dacă măsurile fiscale introduse prin Ordonanţa 114/2018 se vor confirma, consecinţele pentru economia românească vor fi clar negative ”, a declarat François Bloch, Director General al BRD Groupe Société Générale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO