Bănci și Asigurări

BRD Sogelease a dat finanţări noi de 281 mil. lei în S1 2015, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

BRD Sogelease a dat finanţări noi de 281 mil. lei în...

Autor: Anelis Baciu

31.08.2016, 00:05 266
BRD Sogelease, divizia de leasing fi­nan­ciar a băncii cu acelaşi nume, a acordat finanţări noi în valoare de 281 de milioane de lei (63 mil. euro) în inter­valul ianuarie-iunie al acestui an, ceea ce înseamnă o dublare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor prezentate în raportul băncii. În aceste condiţii crean­ţele nete  din leasing ale BRD cumula la finele lunii iunie 640 milioane de lei (144 mil. euro), fiind în creştere cu 18% faţă de luna iunie din 2015.
 
BRD Sogelease se poziţionează între pri­mele cinci companii din piaţa de leasing financiar, principalii săi competitori fiind Raiffeisen şi BCR Leasing. BRD are o cotă de aproape 7% din piaţa locală de leasing financiar.
 
La finalul anului trecut cea mai mare parte a finanţărilor BRD Sogelease, peste 60%, erau concentrate pe segmentul auto, în timp ce sectorul echipamentelor cumula o treime din totalul finanţărilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO