Bănci și Asigurări

BRD Sogelease are un nou director de bancassurance după ce precedentul a fost revocat din funcţie

BRD Sogelease are un nou director de bancassurance după...

Autor: Liviu Popescu

16.03.2016, 00:00 586

Andreea Bulugea-Matei, 43 de ani, este noul director de bancassurance al BRD Sogelease, divizia de leasing financiar a băncii cu acelaşi nume, ea fiind promovată în această funcţie din poziţia de director adjunct din cadrul BRD Sogelease, potrivit informaţiilor obţinute de Ziarul Financiar. Ea a fost promovată la vârful conducerii diviziei de leasing după ce Anca Moldovan, 57 de ani, a fost revocată din această poziţie în urmă cu câteva săptămâni. Moldovan ocupa această funcţie în cadrul BRD Sogelease din noiembrie 2006, potrivit informaţiilor de pe Linkedin, platforma de socializare de business.

În funcţia de director adjunct al diviziei de leasing a fost adus Eduard Dinu, care făcea parte din bancassurance registry. Bulugea-Matei a absolvit Facultatea de cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice în anul 1996. BRD Sogelease se poziţionează în primele cinci companii din piaţa de leasing financiar, principalii săi competitori fiind Raiffeisen şi BCR Leasing. BRD-Sogelease a acordat finanţări noi în valoare de peste 100 mil. euro anul trecut, în creştere cu 8% faţă de 2014.

Cea mai mare parte a finanţărilor BRD Sogelease s-au îndreptat către sectorul vechiculelor, unde au fost acordate finanţări în valoare de circa 67 mil. euro, în timp ce finanţările pentru echipamente au cumulat circa 33 mil. euro. Piaţa leasingului financiar este dominată de subsidiarele băncilor UniCredit, BCR, Raiffeisen. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO