Bănci și Asigurări

BRD Sogelease şi-a dublat volumul finanţărilor în prima jumătate a anului, la 73 mil. euro

BRD Sogelease şi-a dublat volumul finanţărilor în...

Autor: Departamentul Economic

07.09.2016, 12:29 115

Valoarea  bunurilor finanţate de BRD Sogelease IFN S.A, filiala de leasing financiar a BRD - Groupe Société Générale, a atins în primul semestru nivelul de 73,6 milioane euro, dublu comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

La nivelul întregii pieţe de leasing, Sogelease a înregistrat o cotă de piaţă de 7,7%, în creştere cu 1% comparativ cu rezultatul anului precedent.

Creşterea finanţărilor a fost susţinută în primul rând de sectorul vehiculelor, reprezentând peste 70% din totalul finanţărilor acordate în perioada analizată. Autoturismele si vehiculele comerciale uşoare au avut o evoluţie ascendentă (+38%) comparativ cu anul precedent, ponderea în total portofoliului ramânând relativ constantă. Finanţarea vehiculelor comerciale grele, inclusiv a celor destinate transportului de persoane a înregistrat o creştere spectaculoasă, valoarea bunurilor finanţate triplându-se în aceasta perioadă şi totodată deţinând o pondere de aproximativ 50% în volumul finanţărilor auto.

În acelaşi timp, volumul finanţărilor acordate echipamentelor a crescut cu 32%, peste media pieţei, de 25%, pe acest segment de finanţare. Principalele industrii susţinute de BRD Sogelease sunt industria prelucrătoare,construcţiile, agricultura, precum şi domeniul medical.

IMM-urile continuă să deţină ponderea majoritară în totalul finanţărilor acordate de BRD Sogelease.

Numărul clienţilor noi ai BRD Sogelease a crescut cu 11% comparativ cu anul 2015, aceeaşi evoluţie pozitivă înregistrând-o şi ponderea clienţilor care revin pentru finanţare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO