Bănci și Asigurări

BRD, a treia bancă din piaţă, a obţinut în 2021 un profit de 1,28 mld. lei, în creştere cu peste 34%, la venituri de 2,95 mld. lei. François Bloch, CEO al BRD: Activitatea de creditare a fost intensă. Creditarea companiilor a avansat cu 26,3% faţă de 2020, determinată atât de segmentul IMM (+22,8%), cât şi de cel al companiilor mari (+28,5%)

François Bloch, CEO al BRD: 2021 a fost un an al redresării economice, pe fondul unor condiţii de afaceri şi de percepţie mai bune.

François Bloch, CEO al BRD: 2021 a fost un an al redresării economice, pe fondul unor condiţii de afaceri şi de percepţie mai bune.

Autor: Claudia Medrega

11.02.2022, 17:20 119

♦ Creditele nou acordate persoanelor fizice au crescut cu 38%, cu cea mai bună producţie anuală de credite de consum înregistrată vreodată ♦ „ Într-un context îmbunătăţit, activitatea noastră comercială a fost excelentă pe toate liniile de business“, susţine şeful BRD.

BRD-SocGen, a treia ban­că de pe piaţa lo­ca­lă după active, a reuşit să obţină în 2021 un pro­fit net de aproape 1,28 mld. lei, în creştere cu 34,4% faţă de rezultatul din 2020, în con­textul creşterii creditării şi al scăderii costului riscului.

La nivelul întregului grup BRD, profitul net a fost anul trecut de aproximativ 1,32 mld. lei, cu 37% mai mare faţă de 2020.

„Cu un ROE de 15,6% şi un avans de 37% al profitului nostru net, am obţinut o performanţă financiară excellentă. 2021 a fost un an al redresării economice, pe fondul unor condiţii de afaceri şi de percepţie mai bune, în timp ce Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, cu primele sume deja plătite, ar trebui să fie un catalizator pentru continuarea creşterii economice. Într-un context îmbunătăţit, activitatea noastră comercială a fost excelentă pe toate liniile de business. Activitatea de creditare a fost intensă“, a declarat François Bloch, CEO al BRD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO