Bănci și Asigurări

BRD, a treia bancă din piaţă, a obţinut în T1/2022 un profit de 246 mil. lei, în creştere cu 12,6%, la venituri de 765 mil. lei. François Bloch, CEO: Finanţarea firmelor a avut un avans anual solid, de două cifre. Creditele retail noi, record în T1

François Bloch, CEO al BRD-SocGen: Cu profilul său puternic, BRD îşi poate susţine cu fermitate clienţii şi poate fi un partener de încredere pentru economia românească.

François Bloch, CEO al BRD-SocGen: Cu profilul său puternic, BRD îşi poate susţine cu fermitate clienţii şi poate fi un partener de încredere pentru economia românească.

Autor: Claudia Medrega

06.05.2022, 00:05 395

♦ Finanţările pentru IMM-uri  au avut un avans anual de 30%, iar cele pentru marile companii de 13% ♦ Creditele nou acordate persoanelor fizice au atins un record al primului trimestru în 2022, creditele pentru locuinţe înregistrând cea mai bună producţie trimestrială din istorie, cu o creştere de 139%, susţine şeful BRD.

BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală după active, a înregistrat în T1/2022 un profit net de aproape 246 mil. lei, în creştere cu 12,6% faţă de rezultatul din T1/2021, în contextul creşterii creditării şi al scăderii costului riscului.

La nivelul întregului grup BRD, profitul net a fost în T1/2022 de aproximativ 263 mil. lei, cu 18% mai mare faţă de câştigul din T1/2021.

„Economia românească a înregistrat o revenire solidă în 2021. În primul trimestru din 2022, inflaţia şi războiul din Ucraina şi-au pus amprenta asupra perspectivelor, atât FMI, cât şi Banca Mondială reducând estimările de creştere a PIB-ului României pentru 2022 la aproximativ 2%. Aşteptările pozitive sunt legate de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Într-un context din nou provocator, BRD rămâne pe deplin angajată în îndeplinirea rolului său esenţial de a finanţa economia într-un mod responsabil“, a declarat François Bloch, CEO-ul BRD Soc-Gen.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO