Bănci și Asigurări

BRD vinde credite de consum cu dobândă sub 10% clienţilor are au cont de salariu la bancă

BRD vinde credite de consum cu dobândă sub 10%...

Autor: Liviu Popescu

24.11.2014, 00:00 630

BRD, a doua bancă locală după activele deţinute, vinde până la finalul lunii ianuarie credite de nevoi personale în lei cu dobândă de 9,75% pe an, pentru clienţii cu cont de salariu la bancă dobânda nominală fiind de 8,8% pe an. Clienţii plătesc un comision de analiză de 200 de lei şi o asigurare de viaţă de 0,09% pe lună. Doânda anuală efectivă pentru un credit de consum de 15.000 de lei acordat pe o perioadă de cinci ani este de 10,8% pentru clienţii fără cont de salariu şi de 9,8% pentru cei cu cont de salariu.

Clienţii pot opta şi pentru o perioadă de graţie de până la trei luni, în care nu vor plăti dobânda, capitalul şi prima de asigurare. Condiţiile promoţionale sunt aplicate doar creditelor noi sau de refinanţare cu valori mai mari de 5.000 de lei. Bancherii spun că în ultimele luni se observă o creştere a cererii de credite de consum. Stocul total al creditelor de consum în lei este de circa 23,6 mld. lei, în condiţiile în care la începutul anului stocul era mai mic de 23 mld. lei. Bancherii mizează pe creditele de consum pentru că au marje de câştig mari şi asigură refacerea rapidă a veniturilor şi profiturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO