Bănci și Asigurări

Breaking. Rezerva Federală americană a decis o nouă reducere a dobânzii de referinţă în Statele Unite, pentru a doua oară în ultimul deceniu

Breaking. Rezerva Federală americană a decis o nouă...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

18.09.2019, 21:21 1113

Rezerva Federală din Statele Unite a anunţat, miercuri seară, decizia de a reduce din nou rata dobânzii de referinţă, în contextul solicitărilor preşedintelui Donald Trump de stimulare a creşterii economice.

Comisia Federală pentru Pieţe Deschise, un organism din cadrul Rezervei Federale, sistemul bancar central din SUA, a decis cu un raport de voturi de 7 la 3, reducerea ratei dobânzii de referinţă cu 0,25%, de la intervalul 2,0-2,25% la 1,75-2,00% informează agenţiile de presă Reuters şi Bloomberg. La sfârşitul lunii iulie, Fed luase o decizie similară.

Rezerva Federală a argumentat că, deşi economia SUA continuă să aibă o creştere "moderată" iar piaţa muncii "rămâne solidă", s-a decis diminuarea ratei dobânzii de referinţă "în contextul implicaţiilor generate de evoluţiile perspectivelor economice mondiale şi presiunilor tacite privind inflaţia".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO