Bănci și Asigurări

Britanicii, germanii şi austriecii au cumpărat cea mai mare parte din euroobligaţiunile vândute de România, de 1,75 mld. euro. Şi românii se regăsesc printre investitori

Britanicii, germanii şi austriecii au cumpărat cea mai...

Autor: Claudia Medrega

08.10.2018, 00:04 530

Investitorii din Marea Britanie, Germania şi Austria au subscris cea mai mare parte din împrumutul de 1,75 miliarde de euro luat de România la sfârşitul săptămânii trecute de pe pieţele externe prin emisiunea de euroobligaţiuni în două serii, cu maturităţi de 12 ani şi de 20 de ani.

Bondurile pe 12 ani au atras şi atenţia investitorilor din centrul, estul şi sudul Europei, România, Scandinavia sau Franţa, în timp ce euroobligaţiunile pe 20 de ani au fost preferate într-o proporţie mai mare şi de elveţieni.

Ministerul Finanţelor a ieşit pentru a treia oară în acest an pe pieţele externe şi a împrumutat 1,15 mld. euro cu maturitatea de 10 ani şi cu o dobândă de 2,875% şi 600 mil. euro cu maturitatea de 20 ani şi cu o dobândă de 4,125%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO