Bănci și Asigurări

Brokerii de asigurări au consemnat creşteri de peste 70% pe zona RCA în S1/2022. Safety Broker conduce clasamentul, urmat de Destine Broker şi Inter Broker cu aproape o dublare a intermedierilor. Volumul primelor brute intermediate pe zona RCA de companiile de brokeraj a ajuns la peste 4 mld. lei în prime jumătate a anului 2022, cu 90% mai mult faţă de perioada similară a anului trecut

Brokerii de asigurări au consemnat creşteri de peste...

Autor: Mircea Nica

11.11.2022, 18:00 1150

Singura schimbare în top 10 cele mai mari companii de brokeraj pe zona asigurărilor RCA este la finalul clasamentului, unde Maxygo Broker a urcat o poziţie, în timp ce Marsh Broker a ajuns pe locul 10.

Safety Broker, cea mai mare com­panie de brokeraj în asi­gu­rări, con­duce clasamentul pe zona asi­gu­rărilor RCA cu un volum al pri­­melor intermediate de 444,7 mil. lei în primul semestru (S1) 2022, cu 88,1% mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în raportul privind evoluţia pieţei asigurărilor în S1/2022.

Poziţia a doua a topului este completat de Destine Broker cu un volum al inter­medierilor de 398,5 mil. lei, însemnând o creştere cu 98,9%, faţă de prima jumătate a anului trecut, în timp ce podiumul este completat de Inter Broker cu intermedieri pe zona RCA de 371 mil. lei, reprezentând mai mult decât o dublare a volumului în primele şase luni din 2022, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Prima jumătate a anului 2022 a adus creşteri colosale atât pentru asigurătorii RCA, cât şi pentru companiile de brokeraj, ca urmare a repoziţionării jucătorilor în piaţă după falimentul City Insurance. Pe lângă încercarea de a stabiliza piaţa, preţurile la poliţele RCA au crescut semnificativ din momentul prăbuşirii City Insurance, ceea ce a dus la un volum al subscrierilor semnificativ peste aşteptările tuturor, iar companiile de brokeraj au consemnat creşteri semnificative, aproape o dublare a intermedierilor pentru că în final poliţele RCA sunt preponderent vândute prin brokerii de asigurare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO