Bănci și Asigurări

Brokerii: Măsurile ASF sunt necorelate cu economia şi ar putea distruge piaţa

Brokerii: Măsurile ASF sunt necorelate cu economia şi...

Autor: Andra Oprescu

05.11.2014, 00:08 598

Iniţiativele propuse de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) de a restricţiona brokerii de asigurări prin majorarea limitei capitalului social şi introducerea unui nivel minim pentru fondurile proprii sunt contestate de repre­zentanţii brokerilor care pun în discuţie puterea economiei româneşti de a face faţă acestor modificări.

„Capitalul social ar trebui raportat la anumiţi indicatori. Comparaţia ASF cu alte entităţi nu este relevantă pentru că nu au activităţi comparabile. Trebuie să se facă legătura cu puterea economică a compani­ilor, nu le putem cere firmelor de brokeraj să fie supracapitalizate“, spune Bogdan An­driescu, preşedintele UNSICAR – asociaţia brokerilor de asigurări.

Oficialii ASF spun că norma are, printre altele, rolul de a alinia cerinţele de capital pe acest segment cu cele ale altor instituţii financiare nonbancare.

Ca replică, reprezentanţii pieţei de brokeraj spun că reglemen­tările de capital ar trebui să vizeze companiile de asigurări şi băncile, nu brokerii, care sunt firme prestatoare de servicii. Mai mult, nu poţi cere unei pieţe care are o anumită forţă economică - limitată - un capital social disproporţionat cu această forţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO