Bănci și Asigurări

Brokerul de asigurări Marsh a intermediat prime de 38 mil. euro în perioada ianuarie-septembrie

Autor: Ciprian Botea

14.12.2012, 00:00 136

Brokerul de asigurări Marsh a intermediat în perioada ianuarie-septembrie prime cu o valoare cumulată de 169 milioane de lei (38 mil. euro), ceea ce înseamnă o cotă de 6,7% din piaţa locală de brokeraj în asigurări, potrivit datelor companiei.

Oficialii brokerului susţin că după primul semestru Marsh ocupa prima poziţie din piaţă. Cea mai mare parte a primelor intermediate de companie este reprezentată de poliţe de asigurare generală, care au cumulat 162 milioane de lei.

Asigurările Casco au însumat 59 milioane de lei, iar cele de asigurare a proprietăţilor împotriva incendiilor şi calamităţilor naturale au depăşit 44 milioane de lei. Companiile de brokeraj au intermediat în perioada ianuarie-septembrie prime cu o valoare cumulată de 2,6 miliarde de lei, în creştere cu aproape 6%, şi au avut venituri totale de 505 milioane de lei. Mai mult de 40% din businessul companiilor de asigurări vine prin canalul de brokeraj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO