Bănci și Asigurări

BT a emis 50.000 de carduri noi pentru clienţii Volksbank,care vor putea fi utilizate din 2 ianuarie

BT a emis 50.000 de carduri noi pentru clienţii...

Autor: Raluca Ghinea

07.12.2015, 00:00 502

Numărul de carduri emise este echivalent cu cel al cardurilor Volksbank cu care s-au efectuat tranzacţii în ultimele şase luni, a anunţat vineri Banca Transilvania.

Cardurile de debit sunt emise gratuit, iar clienţii nu vor suporta niciun cost pentru transferul contului curent de la Volksbank la BT.

Aceştia pot afla care este unitatea BT dedicată sunând la call center-ul băncii sau din scrisoarea primită prin poştă din partea celor două instituţii de credit.

"Clienţii VBRO se pot adresa oricărei unităţi a Băncii Transilvania pentru servicii, produse, operaţiuni şi consultanţă dacă doresc să devină clienţi BT înainte de finalul acestei luni, când are loc fuziunea dintre cele două bănci, şi anume în 31 decembrie. Clienţii companii beneficiază, prin intermediul unităţii BT dedicate, inclusiv de consultanţă din partea consilierilor Băncii Transilvania, iar din acelaşi loc pot prelua token-urile de acces la BT24 Internet Banking", se precizează în comunicat.

Până la 30 decembrie, clienţii Volksbank vor putea încă să acceseze contul şi serviciile prin VB, iar începând cu 4 ianuarie aceste operaţiuni se vor derula exclusiv prin reţeaua BT. Clienţii au la dispoziţie informaţii despre calendar şi recomandări pentru facilitarea migrării între cele două bănci pe microsite-ul dedicat lansat de Banca Transilvania.

Tot până la finele lunii va putea fi accesat pentru operaţiuni serviciul de internet banking al Volksbank, iar ulterior va fi disponibil doar pentru vizualizare, urmând ca din 4 ianuarie, prima zi lucrătoare a anului viitor pentru BT, să fie disponibil serviciul de internet banking al Băncii Transilvania. Acesta va fi obţinut automat de clienţii Volksbank persoane fizice şi companii, dacă aceştia au avut cel puţin o conectare pe internet banking la Volksbank în perioada 1 iunie-30 decembrie şi s-au autentificat prin SMS.

Dacă autentificarea a fost prin dispozitiv token, trecerea la BT24 Internet Banking nu va fi făcută automat, dar token-urile BT sunt disponibile pentru clienţii Volksbank în toate unităţile BT, din 16 noiembrie.

Serviciul Volksbank de informare prin SMS este valabil până la 30 decembrie, dată după care va putea fi accesat, la cerere, serviciul de alertă prin SMS al BT.

IBAN-urile conturilor de la BT vor fi singurele acceptate din 4 ianuarie 2016, pe toate ordinele de plată, pe suport hârtie sau electronic. Clienţii pot afla IBAN-urile BT online, pe baza IBAN-ului Volksbank, cu ajutorul aplicaţiei din cadrul microsite-ului.

Banca Transilvania a semnat în decembrie anul trecut un angajament ferm pentru achiziţionarea a 100% din acţiunileVolksbank România, iar în aprilie a anunţat finalizarea tranzacţiei. Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost făcute publice.

Operaţiunea a fost aprobată, la sfârşitul lunii august, de Banca Naţională a României, data efectivă fiind ultima zi a lunii decembrie, când va înceta de drept valabilitatea autorizaţiei de funcţionare a Volksbank România.

Banca Transilvania este a treia instituţie de credit din sistemul bancar românesc în funcţie de active, după BCR şi BRD, iar în urma integrării va concura cu BRD pentru a doua poziţie pe piaţă.

BT avea la 30 septembrie active de 39,39 miliarde lei, în urcare cu 10,6% faţă de finele anului trecut, în timp ce BRD a raportat active de 47,6 miliarde lei, de la 45,18 miliarde lei la sfârşitul lui 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO