Bănci și Asigurări

BT Leasing finanţează IMM-urile cu 20 mil. euro de la BERD

BT Leasing finanţează IMM-urile cu 20 mil. euro de la BERD

Autor: Cristina Bellu

13.06.2017, 12:40 199

BT Leasing, divizia de leasing financiar a grupului Banca Transilvania, a contractat un împrumut de 20 de milioane de euro de la BERD în scopul finanţării de noi contracte de leasing pentru IMM-urile locale.

“Prin această nouă facilitate dorim să susţinem cât mai multe IMM-uri din România, cu atât mai mult cu cât leasingul financiar este cea mai facilă formă de finanţare pentru astfel de companii. În primele 4 luni ale acestui an am finanţat bunuri în valoare de 41 milioane euro, cu 27% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.” a spus Ionuţ Morar, Director General, BT Leasing.

BERD şi BT Leasing au încheiat până acum patru acorduri de finanţare, valoarea totală a creditelor acordate până în prezent ridicându-se la 45 milioane de euro.

“BERD se angajează să sprijine dezvoltarea pieţei de leasing din România, ca parte a eforturilor de a extinde accesul la finanţare pentru companiile locale. Aceste fonduri noi, alocate prin intermediul partenerului nostru tradiţional, BT Leasing, sunt destinate întreprinderilor mici din întreaga ţară, unde este nevoie de finanţare, în special în afara Bucureştiului şi a oraşelor mari” a completat Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru România şi Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO