Bănci și Asigurări

BT preia în iunie Idea Bank, după Volksbank şi Bancpost. Integrarea Idea Bank în grupul Banca Transilvania este gata în 13 iunie, la un an de la semnarea achiziţiei. Idea Bank va fi o entitate de sine stătătoare, axată pe digitalizare, aparţinând Băncii Transilvania

BT preia în iunie Idea Bank, după Volksbank şi...

Autor: Claudia Medrega

19.04.2022, 11:00 22512

Banca Transilvania, cea mai mare bancă după active din România, finalizează în 13 iunie 2022 integrarea Idea Bank în cadrul grupul financiar, la circa un an de la semnarea acordului de achiziţie, urmând să fie terminată cesiunea către Banca Transilvania a contractelor încheiate de Idea Bank cu clienţii săi.

Liderul pieţei bancare locale anunţase în iunie 2021 sem­narea acordului de achi­ziţie, iar în toamna anului trecut a primit aprobările necesare finalizării tranzac­ţiei din partea Băncii Naţio­nale a României şi a Consiliului Concu­renţei. Ulterior, Banca Transil­vania a finalizat în 29 octom­brie 2021 achiziţia întregului pachet de acţiuni (100%) deţinut de grupul polonez Getin Holding la Idea Bank, Idea Leasing şi Idea Broker de Asigurare.

Idea Bank este a treia bancă achiziţio­nată de Ban­­­ca Transil­vania, du­­pă Volksbank (2015) şi Bancpost (2018). Miza cum­pă­ră­rii Idea Bank este partea de digitali­zare, res­pec­tiv bankin­gul on­line.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO