Bănci și Asigurări

Bugetul pe 2019, discutat în şedinţa de azi a guvernului, dar adoptarea lui nu este sigură

Bugetul pe 2019, discutat în şedinţa de azi a...

Autor: Iulian Anghel

05.02.2019, 00:00 55

Guvernul ar urma să adopte astăzi bugetul pe 2019, însă nu este exclusă o nouă amânare, până vineri, având în vedere că disputele în jurul bugetelor locale şi a bugetelor serviciilor secrete continuă.

Potrivit agendei, mercuri şi joi, premierul Viorica Dăncilă va fi la Bruxelles, la un eveniment, în contextul în care România deţine preşedinţia Consiliului UE. Aşa că, dacă astăzi bugetul nu este adoptat, abia vineri discuţiile pot fi reluate.

Duminică PSD a examinat bugetul în şedinţă lărgită, iar Liviu Dragnea i-a cerut ministrului finanţelor Eugen Teodorovici să taie din sumele destinate serviciilor secrete, cu care liderul PSD este în război. În aceeaşi vreme, PSD trebuie să facă faţă acuzaţiilor din teritoriu faţă de nivelul bugetelor acordate administraţiei locale. Cel mai vocal acuzator este primarul general al capitalei, Gabriela Firea, care susţine că PSD i-a tăiat cu 25% bugetul Capitalei, din răzbunare.

În replică, preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, citat de Mediafax, că bugetul Capitalei nu s-a redus, ci a crescut, iar cei aleşi să facă ce au promis în campanie, nu să dea banii pe prostii. Iulian Anghel

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO