Bănci și Asigurări

Bugetul pentru 2017 are undă verde de la acţionari. BRD mizează pe creşterea creditării cu 7,6%, venituri mai mari cu 4% şi „îmbunătăţirea semnificativă“ a profitului în acest an

Bugetul pentru 2017 are undă verde de la acţionari. BRD...

Autor: Claudia Medrega

24.04.2017, 00:06 98

Acţionarii BRD-SocGen, a treia bancă de pe piaţa locală, au aprobat proiectul bugetului pentru acest an care prevede creşterea venitului net bancar cu 4% şi urmăreşte „îmbunătăţirea semnificativă“ a profitului după ce în 2016 a obţinut un câştig net de 728,3 mil. lei, cel mai bun rezultat anual de după 2009.

Obiectivul-cheie pentru anul 2017 al BRD-SocGen îl reprezintă creşterea activităţii de creditare, având la bază un model de acoperire comercială îmbunătăţit, un management al portofoliului mai eficient, un proces de creditare optimizat şi o politică de risc îmbunătăţită, bazată pe o abordare sectorială selectivă.

Pentru acest an, BRD mizează pe intensificarea ritmului de creştere al creditării faţă de anul trecut la 7,6%, până la un sold de 29,5 mld. lei, banca urmărind să majoreze mai mult creditele pentru companii, cu 11,7%, la 9,7 mld. lei. Creditele de retail ar urma să crească cu o viteză comparabilă cu cea de anul trecut, de 5,6%, la 19,8 mld. lei. Anul trecut, soldul creditelor acordate de BRD clienţilor a avansat cu circa 3%, la 27,4 mld. lei, creşteri fiind înregistrate pe retail şi clienţi mari corporativi, segment unde BRD are o cotă de piaţă importantă. Pe segmentul persoanelor fizice soldul creditelor a crescut ca urmare a avansului înregistrat la creditele de consum şi la împrumuturile pentru locuinţe. Şi soldul creditelor pentru clienţi corporativi a păstrat tendinţa ascendentă anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO