Bănci și Asigurări

​Bulgarii de la Euroins au mai vărsat 100 de milioane de lei în contul asigurătorului. Va ieşi Euroins din redresare financiară în 2017?

​Bulgarii de la Euroins au mai vărsat 100 de milioane...

Autor: Anelis Baciu

27.12.2016, 14:23 559

Grupul bulgar Eurohold, acţionarul companiei de asigurări aflată în redresare financiară Euroins, a vărsat în contul asigurătorului suma de 100 de milioane de lei în data de 23 decembrie, această reprezentând majorarea de capital agreată cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru finalul acestui an. Ca urmare a majorării capitalul social al Euroins a urcat la 530 de milioane de lei.

Majorarea de capital din luna decembrie este a doua din acest an, prima fiind efectuată în luna august când bulgarii au vărsat 200 de milioane de lei în contul Euroins.

După aceste majorări succesive Euroins şi-a îndeplinit în mare parte angajamentul asumat către ASF şi este posibil ca autoritatea să ridice procedura de redresare anul viitor. De altfel, şeful ASF Mişu Negriţoiu a declarat de mai multe ori că Euroins a făcut progrese în implementarea planului de redresare şi este pe drumul cel bun.

„Prin noua mărire de capital, considerăm că am oferit o bază solidă pentru o creştere sănătoasă şi sustenabilă a afacerii noastre în România, a declarat Kiril Boshov, CEO al Euroins Insurance Group.

Euroins a înregistrat primele brute subscrise de 176 milioane de euro în primele 11 luni ale anului 2016, în creştere cu 22% faţă de aceaşi perioadă a anului trecut. Poliţele RCA continuă să fie dominante în portofoliul asigurătorului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO