Bănci și Asigurări

Bulgarii care deţin Euroins au anunţat oficial preluarea operaţiunilor Ergo din România, Cehia şi Belarus: Achiziţia se potriveşte perfect cu strategia noastră de a ne extinde pe piaţa din Europa centrală şi de Est şi Comunitatea Statelor Independente, care au un potenţial uriaş de creştere

Bulgarii care deţin Euroins au anunţat oficial...

Autor: Anelis Baciu

07.03.2019, 14:03 228

Grupul Euroins Insurance din Bulgaria (EIG), prezent pe piaţa locală prin intermediul Euroins, a anuntat astăzi ca a ajuns la un acord cu grupul german Ergo prin care  preia patru companii de asigurări din trei ţări europene – România, Cehia şi Belarus.

EIG va achiziţiona companiile subsidiare ale ERGO din România şi Cehia – asigurări de viaţă, respectiv generale – precum şi compania de asigurări generale din Belarus. Cele două părţi au semnat deja acordurile de achiziţie şi tranzacţia va fi finalizată după obţinerea aprobărilor din partea autorităţile de reglementare.

În baza termenilor acordului, EIG va achiziţiona toate acţiunile deţinute de ERGO în aceste companii, inclusiv contractele de muncă ale angajaţiilor, portofoliul de clienţi şi sistemele IT. Venitul din prime al celor patru companii preluate de la ERGO de către EIG a însumat 72 de milioane de euro (prime brute subscrise) în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO