Bănci și Asigurări

Business international. Şase bănci centrale fac echipă pentru a studia introducerea monedelor digitale

Business international. Şase bănci centrale fac echipă...

Autor: Mircea Nica

22.01.2020, 00:05 434

Şase din cele mai mari bănci centrale din întreaga lume fac echipă pentru a analiza posibilitatea emiterii monedelor digitale pentru băncile centrale, conform Bloomberg.

Grupul de instituţii a fost creat pentru o evaluare cât mai bună, bazată pe experienţă în funcţie de potenţialul unui curs de schimb al monedei digitale pentru fiecare regiune, conform declaraţiilor băncii centrale din Anglia.

Participanţii vor fi banca centrală din Canada, banca centrală din Anglia, banca centrală din Japonia, banca centrală Euro­peană, banca centrală din Suedia (Riksbank) şi Banca Naţională Elveţiană împreună cu Banca Reglementelor Internaţionale (BIS).

„Grupul va evalua posibilitatea unui curs de schimb al monedei digitale pentru băncile centrale. Se vor lua în calcul economia, funcţionalitatea, proiectarea tehnică, operaţiunile transfrontaliere şi împărtăşirea cunoştinţelor privind tehnologiile emergente“ potrivit anunţului.

Grupul de lucru va fi co-prezidat de guvernatorul adjunct al Băncii din Anglia Jon Cunliffe şi de fostul oficial al Băncii Centrale Europene Bénoît Coeure, care este acum şeful hub-ului de inovaţie BIS.

Dezbaterile care gravitează în jurul unei monede digitale, care este susţinut de băncile centrale s-au intensificat anul trecut când guvernatorul băncii centrale a Angliei Mark Carney a supus dezbaterii o propunere radicală privind sistemul financiar global, care ar duce în cele din urmă la înlocuirea dolarului ca monedă de rezervă cu o monedă virtuală.

Băncile centrale din lume au intensificat în ultima perioadă atenţia pe care o acordă emiterii propriilor monede digitale în urma demersului Facebook de a lansa Libra, o monedă digitală privată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO