Bănci și Asigurări

Business MAGAZIN. Pariu făcut cu viitorul: asigurările de sănătate, o piaţă în creştere. Pandemia a dus grija pentru sănătate în topul listei de priorităţi şi pentru români

Autor: Mircea Nica

18.10.2020, 15:00 219

Grija pentru sănătate, un aspect care deseori era lăsat în urmă, a urcat în topul listei de priorităţi şi pentru români în contextul pandemic. Fenomenul se reflectă  în evoluţia segmentului asigurărilor de sănătate, care a bifat creşteri de 30% la nivelul primelor plătite de clienţi în prima jumătate a anului şi pentru care perspectivele sunt optimiste şi pe termen lung. NN, liderul de pe segmentul asigurărilor de viaţă, apasă acceleraţia pe această nişă. 

Potenţialul pieţei de asigurări de sănătate din România este ridicat, piaţa având premisele unor creşteri  anuale de 2 cifre în anii următori. Nevoia există şi, de cele mai multe ori, necesitatea stă la baza inovaţiei produselor şi serviciilor. Iar modul în care se resimt tendinţele socio-demografice în România, pentru că acestea sunt primele la care ne uităm când vine vorba de asigurări de sănătate, conturează noi categorii de nevoi pentru viitor”, descrie Vlad Deliu, corporate & health director în cadrul NN Asigurări de Viaţă, perspectivele de dezvoltare a pieţei asigurărilor de sănătate.

În ultimul deceniu, asigurătorul, care este cea mai mare companie de asigurări de viaţă din România, a înregistrat cote de piaţă de peste 30%, conducând în fiecare an topul asigurărilor de viaţă, iar în ultimii trei ani, s-a plasat în jurul cotei de 36%, ceea ce arată o consolidare a poziţiei în piaţă.

Compania a încheiat prima jumătate a anului 2020 cu un volum al primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de viaţă în valoare de 421 de milioane de lei şi o cotă de piaţă de 39%, conform celor mai recente date ale ASF.

Pe segmentul asigurărilor de sănătate, unde a intrat în 2016, NN Asigurări de Viaţă a înregistrat subscrieri de circa 21,36 milioane de lei în primele şase luni din 2020, ajungând la o cotă de piaţă de 21,3% din segmentul asigurărilor de sănătate asimilate asigurărilor de viaţă, fiind unul dintre cei mai mari jucători pe acest segment.  

Citiţi articolul integral pe Business MAGAZIN

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO