Bănci și Asigurări

Campion Broker de Asigurare a ajuns pe locul 6 în Topul Brokerilor din România, cu o cotă de piaţă de 4,08% şi prime intermediate de 78,38 milioane lei

Campion Broker de Asigurare a ajuns pe locul 6 în Topul...

Autor: Daniel Lazar

19.08.2020, 13:31 1541

Campion Broker de Asigurare şi Reasigurare SRL, companie cu capital 100% românesc, fondată în anul 2007 de către Octavian şi Minodora Tatomirescu sub acest nume şi al cărei domeniu principal de activitate constă în activităţile de intermediere/brokeraj în asigurări şi reasigurări, deţine o cotă de piaţă de 4,08%, cu prime intermediate de 78,38 milioane lei în 2019.

“Perioada de pandemie a fost o provocare pentru conducerea companiei şi întreaga structură de colaboratori care activează la nivel naţional. Certitudinea că am reuşit să gestionam şi să aplicăm corect aceste noi modalităţi de lucru, că ne-am adaptat pe parcurs noilor condiţii şi situaţii impuse de pandemie, o reprezintă rezultatele obţinute până în prezent, regăsite atât în cifre, cât şi în stabilitatea echipei. Astfel, după primul trimestru al anului curent, Campion Broker a urcat o poziţie în topul brokerilor de asigurare din România, locul 6 comparativ cu locul 7 deţinut la final de an 2019. În primul semestru din 2020 ni s-au alăturat 457 de colaboratori noi, pe care îi integrăm în echipa Campion astfel încât să parcurgă întregul proces, de la nivelul de începători în domeniu la rezultate performante”, a precizat Octavian Tatomirescu, directorul general şi fondator al companiei.

Având 38 de salariaţi şi 1827 de colaboratori, compania a fost înfiinţată în urmă cu 16 ani şi din 2007 funcţionează cu noul acţionariat, iar în prezent îşi desfăşoară activitatea în patru entităţi distincte: Campion Broker de Asigurare, Campion Expert Training, Campion Consulting şi Campion Executive Mind.

În portofolilul Campion Broker de Asigurare, produsele de asigurare distribuite sunt de la cele mai simple (Casco – individual sau flote, RCA, PAD, asigurarea locuinţelor), până la cele mai complexe tipuri de asigurări, create sau adaptate nevoilor clienţilor (IMM, CMR, Garanţii, răspunderi civile, asigurări agricole, de aviaţie, viaţă, sănătate etc.). Structura portofoliului la finalul anului 2019 era următoarea: RCA 66,5%, Casco 13,5%, Property 7,5%, altele (viaţă, sănătate etc.) 12,5%.

“Educaţia pieţei în domeniul asigurărilor este un proces continuu la care Campion Broker a fost parte permanent. Pe lângă participarea la diferite proiecte dedicate, derulate cu acest scop de instituţii specializate ale pieţei, deţinem o platformă proprie e-learning, unde viitorii noştri colaboratori, şi nu numai (platforma putând fi accesată şi de terţe persoane interesate), se pot pregăti pentru a accede la o carieră în domeniul asigurarilor”, a mai spus Octavian Tatomirescu.

În prezent, brokerii de asigurare intermediază circa 65% din totalul industriei de asigurări, trimestrul I al anului 2020 înregistrând o creştere de 15%, comparativ cu 8.8% creştere la nivel total al pieţei de asigurări, faţă de perioada similară a anului anterior, conform raportului publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

În top 10 al brokerilor, după 6 luni din acest an, pe primul loc se află Marsh Broker, urmat de Safety Broker, Destine Broker, Transilvania Broker, Inter Broker, Campion Broker, Daw Management, Unicredit Insurance, Porsche Broker şi Millenium Broker.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO