Bănci și Asigurări

Carabulea: Sunt multi care ne bat la usa si nu pot sa nu le deschid

18.08.2008, 20:02 21

"Sunt multi care ne bat la usa si nu pot sa nu le deschid. Nu ai de unde sa stii daca discutiile se concretizeaza intr-un parteneriat de afaceri sau in vanzarea unui pachet de actiuni", a declarat pentru ZF Ilie Carabulea, principalul actionar al Bancii Carpatica.
El isi nuanteaza astfel comentariile privind o eventuala decizie de vanzare a bancii, renuntand sa mai respinga ferm informatiile care circula pe piata de mai multa vreme si care acrediteaza ideea ca practic Banca Carpatica ar fi de vanzare.
"In acest hatis de concentrari de capital care exista pe piata, ne gandim ca la vremuri noi sunt necesare strategii noi", spune acum Carabulea. In urma cu o luna, el sustinea ca nu vrea sa vanda banca pe motiv ca nu ar avea ce face cu banii. Pe de alta parte, Carabulea afirma acum ca zvonurile privind vanzarea bancii sunt lansate de concurenta, "care vrea sa ne puna intr-o lumina mai mult sau mai putin buna".
La sfarsitul lunii iunie, in piata au aparut zvonuri privind o posibila preluare a Carpatica de catre Commerzbank, a doua mare banca germana din punctul de vedere al activelor. Valoarea bancii a fost estimata la 1,8 - 2 mld. lei (500 - 550 mil. euro). In momentul aparitiei stirii, actiunile BCC inregistrau o pierdere de 3,18%, pentru ca ulterior sa castige 15%. Reprezentantii bancii au infirmat atunci zvonurile, argumentand ca banca deruleaza parteneriate cu multe institutii financiar-bancare internationale, cel mai vechi partener extern fiind Commerzbank. Surse bancare au confirmat existenta unor negocieri, insa au sustinut ca discutiile au esuat din cauza pretului solicitat de Carabulea.
El are 35,82% din actiuni, dar impreuna cu principalii parteneri din actionariat ar putea vinde peste 70% din banca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO