Bănci și Asigurări

Care este noua metodă preferată de plată în rândul cetăţenilor europeni

Care este noua metodă preferată de plată în rândul...

Autor: Business Magazin

02.06.2019, 11:09 770

Potrivit unui nou studiu realizat de Mastercard cu privire la folosirea serviciilor digitale în rândul populaţiei, 74% din consumatorii din Europa Centrală şi de Est (CEE) au indicat telefonul mobil ca metoda alternativă preferată de plată. 

Studiul, realizat în 13 ţări din CEE, printre care România, Austria, Croaţia, Polonia sau Ungaria, relevă că utilizarea smartphone-ului a atins un nivel de peste 90%, lăsând în urmă folosirea tabletei sau a laptopului. E-mail-ul, internetul şi social media sunt, de asemenea, în creştere cu 17% faţă de anul 2016.

În ultimii trei ani, românii au adoptat constant un stil de viaţă digital, folosind tot mai multe unelte şi funcţionalităţi. În prezent, aproximativ 90% din populaţie foloseşte un smartphone, în creştere cu 6% faţă de anul 2016. Românii respondenţi consideră, însă, că serviciile digitale disponibile pe piaţă nu sunt suficiente, în special în domenii precum educaţie, sănătate şi transport public, unde se resimte cea mai mare nevoie de inovaţie digitală.

Plata de pe telefonul mobil şi metodele de autentificare aferente sunt folosite din ce în ce mai des de către populaţia din România, aproape 80% din persoanele chestionate care folosesc acest tip de plată declarând că procesul de achiziţie şi confirmare a plăţii pe mobil este cea mai bună alternativă digitală. Codul transmis prin SMS pentru autorizarea tranzacţiilor realizate online este metoda preferată şi cel mai des folosită pentru autentificare: de către 51% din utilizatorii români.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO