Bănci și Asigurări

Care sunt asigurătorii cu cel mai mare volum de daune RCA în primul semestru

Care sunt asigurătorii cu cel mai mare volum de daune...

Autor: Ciprian Botea

20.09.2014, 00:06 819

Companiile de asigurări au plătit în perioada ianuarie-iunie a acestui an despăgubiri în valoare de un miliard de lei în contul poliţelor auto obligatorii, cu numai 300 de milioane de lei mai mici decât încasările.

Clasamentul companiilor cu cel mai mare volum de daune RCA este condus de Astra Asigurări, cu 174 milioane lei, urmată de Carpatica, cu 162 milioane lei, şi Euroins. 

Per total, daunele au urcat cu 4% în prima jumătatea a anului faţă de anul trecut, însă îngri­joră­toare pentru asigurători este evoluţia spectaculoasă a daunelor morale şi pentru vătă­mări corporale. Despăgubirile nepatrimoniale au înregistrat un avans de 70%, până la 277 milioane de lei, ceea ce a făcut ca ponderea lor în total daune pe RCA să ajungă la peste un sfert.

Sumele plătite s-au majorat deşi numărul dosarelor de daună pentru vătămări corporale şi deces a scăzut uşor (de la 3.022 la 2.966), ceea ce înseamnă că pretenţiile păgubiţilor sunt din ce în ce mai mari. De altfel, asigurătorii se plâng că în cazul dosarelor ajunse în instanţă pretenţiile exagerate sunt stimulate de avocaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO