Bănci și Asigurări

Care sunt previziunile macroeconomice ale Băncii Transilvania până în 2023

Care sunt previziunile macroeconomice ale Băncii...

Autor: Mircea Nica

23.06.2021, 10:30 2759

În zona euro se implementează programe fără precedent, inclusiv programe de cumpărare de active în caz de urgenţă în context de pandemie de 1.850 mld. euro.

Relaxarea politicii monetare, din punctul de vedere al normalizării, nu va începe până nu se vor mai reduce programele de cumpărare de active, a spus An­drei Rădulescu, di­rec­tor ana­liză ma­cro­economică la Ban­ca Tran­sil­vania, în cadrul unei con­ferinţe de profil.

„Băncile cen­trale nu se grăbesc să nor­malizeze po­litica monetară. Nu vom termina po­litica monetară de re­la­xare până nu se vor reduce progra­me­le de cumpărare de active. Dacă după Marea Re­cesiu­ne vor­beam de pro­grame de ordi­nul sutelor de mi­liar­de fie de dolari, fie de euro, acum după incidenţa pandemiei vor­bim de pro­grame de ordinul trilioanelor, fie de dolari, fie de euro pentru a contra­ca­ra impac­tul econo­mic al crizei sani­tare şi a men­ţine sistemul financiar în­tr-o func­ţionare eficientă pentru o re­dre­sare rapidă”, a spus Andrei Rădulescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO