Bănci și Asigurări

Carpatica Asig a plătit daune de 132,8 mil. lei la nouă luni, plus 56%

Autor: Anelis Baciu

15.11.2012, 00:00 180

Carpatica Asigurări, o companie de top zece din piaţa asigurărilor generale, a înregistrat în primele nouă luni ale anului cheltuieli cu daunele în valoare de 132,8 milioane de lei, în urcare cu 56% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cheltuielile cu despăgubirile au avut un ritm de creştere mai accelerat decât cel al primelor brute subscrise, care au urcat cu aproximativ 40%, până la nivelul de 206,9 milioane de lei. Expunerea companiei pe segmentul asigurărilor auto, Casco şi RCA, a avansat cu circa 40%, deşi această piaţă este una dintre cele mai neprofitabile, gradul de daunalitate fiind de peste 90%.

Creşteri ale subscrierilor au fost raportate şi pe zona asigurărilor de locuinţe şi pe cea a asigurărilor de răspundere civilă şi profesională, primele brute pe aceste clase avansând cu 52%, respectiv 54% în perioada ianuarie-septembrie 2012. Asigurătorul are peste 90 de unităţi şi este controlat de Atlassib Sibiu.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO