Bănci și Asigurări

Carpatica Asig a primit o injecţie de capital de 10 mil. lei, de nouă ori mai puţin decât necesarul pentru redresare

Carpatica Asig a primit o injecţie de capital de 10 mil....

Autor: Anelis Baciu

05.01.2016, 19:08 559

Carpatica Asig, companie aflată în redresare financiară, şi-a majorat capitalul cu 10 milioane de lei în prima lună din 2015, valoarea capitalului social ajungând astfel la 34 milioane de lei. Injecţia de capital aprobată recent este însă insuficientă pentru a rezolva problemele financiare ale asigurătorului, suma necesară fiind de 90 de milioane de lei, potrivit planului aprobat de ASF.

Totodată, potrivit planului de redresare, Carpatica Asig trebuia să atragă in acţionariat un investitor străin până la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, însă până acum nu a fost anunţat niciun investitor. Compania spune însă că a semnat un memorandum cu un investitor, iar tranzaţia urmează să fie înaintată ASF. 

În primele nouă luni ale anului trecut asigurătorul a vândut poliţîn valoare de 393 mil. lei, în scădere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Portofoliul Carpatica este format în proporţie de peste 90% din asigurări RCA. Asigurătorul este controlată de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO