Bănci și Asigurări

Carpatica Asig vrea mai mult business nonauto

Carpatica Asig vrea mai mult business nonauto

Autor: Anelis Baciu

24.09.2015, 00:00 155

Carpatica Asig, companie aflată în procedură de redresare financiară pe bază de plan, intenţionează să-şi diversifice portofoliul, dominant în prezent de poliţe auto obligatorii (RCA), şi are în vedere subscrieri mai mari din asigurări de locuinţe, răspunderi, dar şi intrarea pe segmentul poliţelor de sănătate atât individuale, cât şi corporate.

„Compania şi-a propus reducerea ponderii RCA-ului astfel încât peste un an primele susbcrise din asigurări auto obligatorii să ajungă la circa 70% din valoarea totală a subscrierilor“, a afirmat Liviu Stoicescu, directorul general al Carpatica Asig. Subscrierile din RCA reprezintă în prezent circa 90% din afaceri, care cumulau 257 mil. lei după primele şase luni, în scădere cu 16%.

Pe lângă echilibrarea portofoliului, compania are în plan şi transferarea unor riscuri către reasigurători astfel încât obligaţiile şi implicit necesarul de capital să fie mai mici. Compania discută cu mai mulţi reasigurători cărora ar putea se le cedeze maxim jumătate din riscurile asumate, ceea ce ar duce la reducerea capitalului suplimenatar necesar. Potrivit ASF, asigurătorul controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea ar avea nevoie de o infuzie de capital de 100 mil. euro. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO