Bănci și Asigurări

Carpatica, listată la Bursă, majorează avansul la credite imobiliare la 28% şi devine astfel banca cu numărul 13 din sistem care ia această decizie

Carpatica, listată la Bursă, majorează avansul la...

Autor: Liviu Popescu

16.05.2016, 16:00 3717

Banca Comercială Carpatică, un jucător de talie medie din sistem, dar listat la Bursă, a majorat avansul la creditele imobiliare în lei de la 15% la 28%, ca efect al impactului pe care darea în plată ar putea să îl aibă asupra portofoliului de clienţi.

“Decizia băncii apare că o necesitate a menţinerii condiţiilor de prudenţialitate şi competitivitate că efect a impactului pe care legislaţia o poate avea asupra portofoliului de clienţi, dar şi că o necesitate a adaptării ofertei împrumuturilor noului cadru legislativ prin adecvarea politicilor de creditare”, potrivit băncii.

Astfel, Carpatica devine a 13-a bancă din sistem care decide să-şi modifice parametrii de creditare şi să majoreze avansul solicitat clienţilor pentru creditele imobiliare/ipotecare. Toate băncile din top 10 au luat această decizie, pentru ca pe lista celor de talie medie să se înscrie Banca Româneasc şi Intesa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO