Bănci și Asigurări

Carpatica vinde în ianuarie credite de consum cu dobânzi preferenţiale

Carpatica vinde în ianuarie credite de consum cu dobânzi preferenţiale

Autor: Ciprian Botea

16.01.2012, 00:00 380

Carpatica, o bancă de talie redusă controlată de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, vinde până la sfârşitul lunii ianuarie credite de consum fără ipotecă cu dobândă preferenţială compusă din indicatorul Robor la şase luni plus o marjă de dobândă de 5,65 puncte procentuale.

Marja de dobândă este cu 1,5 puncte procentuale sub costul standard practicat de bancă. Costul nominal al unui credit cu dobândă preferenţială ajunge la 12,2% pe an la nivelul actual al indicatorului Robor la şase luni.

De asemenea, creditele de refinanţare vândute de bancă până la sfârşitul lunii ianuarie au o dobândă fixă de 9,75% pe an la lei şi de 7,16% pe an la euro în primele 12 luni de contract, ulterior costul creditului devenind variabil şi fiind compus din Robor la şase luni plus o marjă de 4,28% sau Euribor la şase luni plus o marjă de 6,67% pe an. Carpatica nu percepe comisioane de analiză sau administrare la aceste credite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO