Bănci și Asigurări

Cât costă o asigurare de răspundere profesională: de la 20 de euro în sus

Cât costă o asigurare de răspundere profesională: de...

Autor: Anelis Baciu

12.02.2016, 00:05 5905
Preţul unei poliţe de răspundere pro­fe­sională, asigurare obligatorie pen­tru profesii liberare precum contabil, avo­cat, broker de asigurare sau medic, por­neşte de la circa 20 de euro pe an, însă tariful creşte treptat odată cu extin­de­rea limitelor de răspundere, susţine Claudia Jarca, şef al serviciului de răs­pun­deri civile din cadru Gothaer. Asi­gu­rările de răspundere profesionale for­mea­ză o piaţă destul de redusă în Ro­mâ­nia, însă trendul sub­scrierilor este crescător.
 
„Limitele de răspun­dere, experienţa clien­tului şi istoricul daunelor sunt prin­ci­palele criterii pe baza cărora se sta­bilesc pri­mele în cazul unei po­liţe de răs­pundere profe­sio­nală. Luând în calcul aceste aspecte, primele de asigurare încep de la 20 de euro şi cresc în funcţie de criteriile enu­me­rate. Nu se poate face o estimare stric­tă a evolu­ţiei poliţelor de răspunderi pro­fesionale, însă trendul este cres­cător“, a explicat Claudia Jarca.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO