Bănci și Asigurări

Cât costă o asigurare de răspundere profesională: de la 20 de euro în sus

Cât costă o asigurare de răspundere profesională: de...

Autor: Anelis Baciu

12.02.2016, 00:05 5903
Preţul unei poliţe de răspundere pro­fe­sională, asigurare obligatorie pen­tru profesii liberare precum contabil, avo­cat, broker de asigurare sau medic, por­neşte de la circa 20 de euro pe an, însă tariful creşte treptat odată cu extin­de­rea limitelor de răspundere, susţine Claudia Jarca, şef al serviciului de răs­pun­deri civile din cadru Gothaer. Asi­gu­rările de răspundere profesionale for­mea­ză o piaţă destul de redusă în Ro­mâ­nia, însă trendul sub­scrierilor este crescător.
 
„Limitele de răspun­dere, experienţa clien­tului şi istoricul daunelor sunt prin­ci­palele criterii pe baza cărora se sta­bilesc pri­mele în cazul unei po­liţe de răs­pundere profe­sio­nală. Luând în calcul aceste aspecte, primele de asigurare încep de la 20 de euro şi cresc în funcţie de criteriile enu­me­rate. Nu se poate face o estimare stric­tă a evolu­ţiei poliţelor de răspunderi pro­fesionale, însă trendul este cres­cător“, a explicat Claudia Jarca.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO