Bănci și Asigurări

Cât costă o poliţă RCA. Care sunt companiile care practică cele mai scumpe tarife

Cât costă o poliţă RCA. Care sunt companiile care...

Autor: Anelis Baciu

09.08.2014, 16:57 1675
Cea mai scumă poliţă RCA se găseşte la Allianz-Ţiriac şi costă 745 de lei. La scurtă distanţă se află Grupama, care oferă poliţele la preţul de 742 de lei. Următoarea poziţie în clasament este ocupată de Asirom, unde şoferii trebuie să plătească 684 de lei pentru a încheia o poliţă. 
 
Doar şase companii de asigurări ar înregistra un grad de solvabilitate confortabil peste nivelul minim de 1,3 pe care Autoritatea de Supraveghere Fi­nan­ciară (ASF) doreşte să îl impună în cazul asigurătorilor autorizaţi să emită poliţe de răspundere civilă auto (RCA), arată datele din raportul anual al supraveghetorului.
 
Allianz-Ţiriac, Uniqa şi Omniasig se numără printre asigurătorii al căror nivel de solvabilitate depăşea 1,5 la sfârşitul lunii decembrie. Pe de altă parte, Astra, Carpatica Asig şi Euroins nu au reuşit să atingă nici măcar pragul minim de solvabilitate anul trecut, în timp ce la alte trei societăţi indicatorul era cuprins între 1 şi 1,05. Euroins a precizat însă că marja de solvabilitate s-a îmbunăţit considerabil pe parcursul acestui an şi a atins valoarea de 1,24, peste pragul minim actual.  Asigurătorul a precizat că a încheiat în iunie o primă etapă din procesul de capitalizare.
 
Aceste şase companii aveau la finalul anului trecut o solvabilitate de peste 1,5, ceea ce înseamnă că acestea nu ar avea o problemă în cazul în care pragul minim va urca de la 1 la 1,3. Pe piaţa locală sunt 11 societăţi de asigurare autorizate să emită poliţe RCA.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO