Bănci și Asigurări

Cât de corelată este dimensiunea activelor băncilor cu salariile plătite. Doar jumătate din top 20 bănci după active sunt printre cele mai generoase 20 la salarii

Autor: Claudia Medrega

02.11.2016, 17:00 556

Dimensiunea activelor bilanţiere ale băncilor nu se corelează prea mult cu un nivel mai ridicat al salariilor, doar jumătate din cele mai mari instituţii de credit din top 20 după active numărându-se şi printre cele mai generoase 20 în privinţa salariilor.

În mod tradiţional, bancherii se nu­mă­ră printre salariaţii cel mai bine plătiţi din economie şi şi-au consolidat pozi­ţia în pofida crizei. Iar în banking, angajaţii sucursalelor de bănci străine sunt printre cei mai bine plăţiti bancheri din România, cu salarii medii nete mult peste media sistemului bancar care s-a ridicat la finele anului trecut la peste 5.000 lei pe salariat.

Un alt criteriu de detaşare a băncilor cu salarii peste medie este axarea pe busi­nessul corporate, care se dovedeşte mai stabil atunci când în portofoliu există companii mari străine şi locale.

Unele bănci mari cu profil universal şi care au reuşit să-şi conserve profitabilitatea au plătit salarii sub media pieţei, ridicată de jucătorii axaţi pe afaceri cu companii sau pe nişe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO